SzaboKitti

  • Ha például május 21-én jön meg a menstruációm, akkor is az 1-es nap fölé kezdjem el beírni az adatokat?

Igen, a ciklustérképnél mindig az a lényeg, hogy a ciklusod hanyadik napjánál tartasz, a dátum csak másodlagos információ. Tehát ha május 21-én jött meg, akkor a ciklustérkép legelső oszlopában kezdd el vezetni az adatokat, a dátumhoz pedig írd be, hogy 05.21.

  • Mit csináljak akkor, ha most kezdtem el vezetni a ciklustérképet és csak a ciklusom utolsó pár napját sikerült feljegyeznem?

Azt javaslom, hogy ilyenkor ezt ne számítsd az első ciklustérképnek, inkább csak egy kis gyakorlásnak. A következő, teljes ciklusodat jelöld majd 1-es sorszámmal.

  • Ha este jön meg a menstruációm, akkor azt a napot tekintsem a ciklus első napjának vagy a következőt?

Én azt javaslom, hogy azt a napot tekintsd a ciklusod első napjának amikor valóban megjött a menstruációd, nem probléma, hogy este jött meg.

  • Mi számít megébredésnek? Mi történik akkor, ha csak felriadok, de pár perc múlva már vissza is alszok?

Ha tényleg csak felriadsz, de nem kelsz ki az ágyból és pár perc múlva már vissza is alszol, akkor az még rendben van. Viszont ha felkelsz és kimész mosdóba, az már megébredésnek számít.

  • Sajnos hajnalban mindig felébredek, de akkor már nem fog eltelni 3 óra a felkelésig. Eddig azt csináltam, hogy akkor mértem meg a hőmérsékletem, de most látom, hogy ez így nem jó, mert mindig más időben ébredek. Mit csináljak?

Ha úgy látod, hogy a mérési időd előtt nem lesz meg a 3 óra, akkor csináld úgy ahogy eddig, tehát mérd meg akkor amikor megébredsz, majd karikázd és javítsd, számold át a zavart értékeket.