SzaboKitti

  • A herék pontosan mikor vándorolnak le a herezacskóba? Mi a jele annak, ha ez nem történt meg?

A herék sokszor már a magzati kor végére levándorolnak a herezacskóba. Van amikor pedig a születés utáni egy-két hétben történik meg ez. Úgy tudom, hogy ha a második életévét betölti a kisgyerek és még nem vándorolnak le a herék, akkor avatkoznak be orvosilag.
A jele annak, hogy ez nem történt meg az, hogy a heregolyók nem tapinthatók ki a herezacskóban.

  • Van-e olyan tevékenység, amit tipikusan egy férfi tehet hormonális egészségéért? (A herék nem „odaszorításán” és az ülőmunka megszakításán túl.)

Az Aviva torna ugyanolyan jó a férfiaknak is, mint a nőknek. Egyébként az a tapasztalat, hogy férfiaknál nagyon jól működnek a vitaminkúrák. Ha ez valakit érdekel, akkor írjon a hello@kittwell.com-ra és küldünk róla infót.
Az omega 3 bevitel lényeges lenne minden nő és férfi számára. Ez egy olyan esszenciális zsírvas, melyből nem kerül be elég a hagyományos táplálkozás során. Az omega 3 az ivarsejtek előállításához és minőségéhez járul hozzá.
A férfiaknál a tesztoszteron kapcsolatban van a termékenységükkel és a spermiumok termelődésével, valamint az izomzat növekedésével. A nagyon intenzív, hosszantartó testmozgás (pl: órákon át tartó futás, heti több alkalommal) hátrányosan hathat a férfiak termékenységére.
Fontos kerülni a környezeti toxinokat, főként a xenoösztrogéneket. Ezek olyan vegyületek, amelyek ha bekerülnek testünkbe az ösztrogén hatását mimikálják, ez férfi és női hormon háztartást egyaránt megbolygatja.
Ha egy mód van rá, próbálj meg olyan víztisztító berendezést szerezni, ami kiszűri a hormonokat és nehézfémeket is.

  • Említetted a videókban, hogy női testen belül a spermiumok akár 3-6 napig életképesek. Ez arra vonatkozik, amikor már átjutnak a méhszájon és a kriptákban vannak, vagy a női test bármely szakaszán belül igaz?

Ez arra vonatkozik, amikor a méhszájon bejutottak. Hiszen ott már biztonságos a pH a spermiumok számára. A hüvelyben és a levegőn ennél sokkal hamarabb elpusztulnak.